3 metode naturale de demachiere

 

Asa ca daca machiajul nu e chiar asa usor de evitat, trebuie macar sa gasim metode de demachiere naturale, blande si eficiente care sa curete delicat si sa ne hraneasca pielea in acelasi timp. Iata care sunt metodele mele preferate demachiere, 3 retete simple cu ingrediente 100% naturale pe care le poate face fiecare acasa fara prea mlt efort.
Demachierea cu ulei
Am mai povestit despre demachierea cu ulei aici pe blog. Nu este asa de “infricosator” precum ar putea suna pentru un novice in bucataria cosmetica, fiind de departe cea ma eficienta metoda de demachiere. Aparent cuvintele “ulei”, “ten” si ” demachiere” nu par compatibile insa va asigur ca functioneaza cu succes si nu ridica nici un fel de probleme nici macar pentru tenul gras.
Demachierea cu ulei se bazeaza pe principiul ca uleiul dizolva uleiul, adica sebumul secretat de piele, impreuna cu toate impuritatile adunate de peste zi. In plus si hidrateaza in profunzime, nefiind nevoie de crema hidratanta dupa, si indeparteaza foarte bine si machiajul ochilor cu tot cu rimel si cu tus.
Iata cum se procedeaza pentru a folosi cu succes demachierea cu ulei.
1. Mai intai trebuie sa va pregatiti intr-un recipient uleiul demachiant care poate sa fie simplu (ulei de migdale, ulei de masline, ulei de samburi de struguri, argan, jojoba etc) sau o combinatie de mai multe uleiuri potrivite pentru tipul vostru de ten.
2. Umeziti tenul cu apa calda, inclusiv zona ochilor (da, o sa aratati ca o mireasa de zombi pentu cateva minute :D!).
3. Luati putin ulei in mana si cu ajutorul degetelor intindeti-l pe ten, masand in acelasi timp pentru a dizolva machiajul.
4. Acum puteti sa lasati uleiul sa actioneze cateva minute. Eu nu am rabdare insa si iau direct o discheta demachianta cu care indepartez uleiul de pe fata cu tot cu machiaj. Veti fi uimiti cat de repede se va lua rimelul! Continuati pana cand discheta este curata.
5. Daca este nevoie, mai aplicati ulei pe piele si apoi repetati miscarile cu dischetele demachiante.
6. Umeziti o discheta demachianta cu apa florala/lotiune tonica si aplicati cu miscari circulare pe fata.
Gata! Tenul va fi curat, proaspat si hidratat 🙂

Demachierea cu lotiune bifazica

Lotiunea bifazica se obtine prin amestecul de ulei vegetal cu o solutie apoasa, astfel incat inainte de demachiere nu va mai fi nevoie sa umeziti tenul. Puteti folosi acelasi ulei/combinatie de uleiuri de care am amintit mai sus la demachierea cu ulei, pe care il combinati cu apa florala/apa distilata/apa plata).
Iata cum se procedeaza.
1. Preparati lotiunea bifazica amestecand intr-un recipient ulei in proportie de 60% si apa florala/distilata/plata in proportie de 40%. Adica pentru o cantitate de 100 ml puneti 60 ml ulei si 40 ml apa. Orice preparat cosmetic ce contine apa are nevoie de ceva conservant astfel incat va recomand sa preparati aceasta lotiune in catitati mici care sa va ajunga pentru cateva zile. si sa o depozitati intr-un recipient cu pompita care sa nu permita contactul cu aerul.
2. Inainte de utilizare agitati bine flaconul astfel incat cele doua componeste sa se amestece, dupa care umeziti bine o discheta demachianta cu aceasta lotiune si masati pe piele cu miscari si circulare dizolvand machiajul.
3. Repetati pana cand discheta ramane curata.
Dupa demachiere nu este neaparat nevoie sa mai aplicati apa florala/lotiune tonica, insa mie imi place sa fac acest lucru pentru ca ofera o senzatie tare placuta pielii.

Demachiere cu argila

Daca cele doua metode de indepartare a machiajului discutate anterior erau potrivite si pentru zona ochilor, acesta nu este si cazul demachierii cu argila care se adreseaza doar tenului.
Metoda
1.  Amestecati o lingura de argila cu doua-trei linguri de ulei vegetal si o lingurita de miere; amestecul trebuie sa fie semifluid, usor de intins. Puteti sa faceti intr-o cantitate mai mare, astfel incat sa va ajunga pentru cateva zile.
2. Intindeti aceasta compozitie pe piele intr-o cantitate suficienta si masati usor pentru 1-2 minute. Puteti chiar lasa pasta sa actioneze sub forma de masca pentru cateva minute in plus.
3. Indepartati pasta spaland fata cu apa calduta si apoi stergeti cu un prosop curat. Nu uitati de lotiunea tonica/apa florala de dupa:)

Tips

Acestea sunt cele trei metode de demachiere naturala cel mai des folosite de mine. Simplu, nu-i asa?
Trebuie totusi sa aveti grija sa nu adaugati uleiuri esentiale in aceste potiuni daca intentionati sa le folositi si pentru demachierea ochilor deoarece s-ar putea sa fie iritante pentru aceasta zona sensibila.
Acordati putina atentie si alegerii uleiurilor vegetale potrivite pentru tenul vostru. Un ulei ideal pentru tenul uscat si matur poate fi prea mult pentru un ten mixt sau gras. Va urma cate de curand un articole despre ce uleiuri si ape florale sunt potrivite pentru fiecare tip de piele…stati prin preajma:)
Cum vi se par sugestiile noastre? Voi ce metode de demachiere folositi?

Save

Save

Save

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *