Masajul facial si corporal
Pentru masaj, de obicei se foloseste o dilutie de 2-3% ulei esential intr-un ulei de baza. Diluati aproximativ 10-15 picaturi UE in 30 ml ulei de baza.
Cand pregatiti uleiul de masaj, puteti alege drept solvent (ulei de baza) orice ulei vegetal, preferabil obtinut prin presare la rece, sau o combinatie intre acestea (de masline, de migdale dulci, orez, samburi de struguri, avocado, jojoba etc).
Si aceste uleiuri ar trebui alese in functie de proprietatile lor asa ca va prezint mai jos cateva uleiuri vegetale folosite in masaj.
- Uleiul de migdale dulci este incolor sau de un galben foarte pal , cu un miros abia sesizabil. Bogat in vitamine, minerale si proteine este recomandat in masaj, fiind potrivit pentru toate tipurile de piele, in special pentru cea uscata.
- Uleiul de samburi de caise este aproape fara culoare sau miros, ideal pentru tratamentele faciale. Poate fi folosit singur sau in combinatie cu alte uleiuri.
- Obtinut din coaja fructului si cu o culoare depinzand de procedeul de extractie, uleiul de avocado este foarte bogat si hranitor, excelent pentru pielea uscata. De asemenea ajuta la prevenirea vergeturilor in timpul saricinii. Poate fi folosit intr-o concentratie de pana la 20% intr-o combinatie de uleiuri.
- Uleiul de jojoba este clasificat mai degraba drept ceara lichida datorita structurii sale moleculare. Are proprietati deosebite fiind asemanator sebumului uman, se absoarbe foarte repede, are putere cicatrizanta si este deosebit de benefic in cazul tenului mixt/gras/cu impuritati deoarece ajuta la reglarea secretiei de sebum.
- Uleiul de masline fortifica unghiile si parul, diminueaza durerea arsurilor, trateaza eczema si este un tratament excelent pentru parul uscat. Ar trebui amestecat cu alte uleiuri intr-o proportie de 10-30%.
Pentru imbaiere
Tratament facial cu aburi
Lampa de aromaterapie
In cosmetice
Aceasta metoda nu se refera doar la prepararea propriilor cosmetice ci si la imbunatatirea celor clasice. Astfel, puteti adauga cateva picaturi de UE in orice creme, demachiante, uleiuri, lotiuni, cu exceptia celor pentru ochi, preferabil cu miros neutru. De asemenea, puteti beneficia de proprietatile uleiurilor esentiale si in mastile preparate in casa.
In cazuri exceptionale, unele uleuri esentiale neiritante se pot folosi si nediluate pe piele, in catitate foarte mica (1-2 picaturi). Un astfel de ulei este cel de arbore de ceai/tea tree, foarte eficient in tratamentele antiacneice.
Leave a Reply